תזמון נישוק התפילין והציצית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/05/16 18:46 כא באייר התשעו

שאלה

****** אבי 29/05, שאלה 399 ******

שלום כבוד הרב,

יש כמה מקומות שכתוב לנשק את התפילין בתפילת שחרית.

להלן שאלתי.

מה התזמון המדוייק של נישוק התפילין, אחרי זה מילה בדיוק במשפטים הבאים:

1. פרשת קדש: והיה לך לאות על ידך ולזכרון בין עיניך (צריך לנשק פעם תפילין של יד ופעם של ראש)

2. פרשת והיה כי יביאך: והיה לאות על ידך ולטפטפות בין עיניך (צריך לנשק פעם תפילין של יד ופעם של ראש)

3. עונים באימה ואומרים ביראה קדוש קדוש קדוש - האם אחרי הקדוש הראשון או השלישי או לפני הראשון?

4. פרשה ראשונה של ק""ש: ... ובשוכבך ובקומך וקשרתם לאות על ידיך, והיו לטוטפות בין עיניך (צריך לנשק פעם תפילין של יד ופעם של ראש)

5. פרשה שניה של ק""ש: על לבבכם ועל נפשכם, וקשרתם אותם לאות על ידכם, והיו לטוטפות בין עיניכם (צריך לנשק פעם תפילין של יד ופעם של ראש)

כנ""ל לגבי התזמון של נישוק הציצית:

6. פרשה שלישית של ק""ש: וראיתם אותו וזכרתם את כל ...

7. פרשה שלישית של ק""ש: ולא תתורו אחרי לבבכך ואחרי עיניכם אשר אתם

8. ... חיים וקיימים ונאמנים לעד ולעולמי עולמים

תודה,

אבי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הנישוק הוא כדי להזכיר, ועל כן אין מקום מדוייק ואין צורך לכוון את הרגע, אלא כשאומרים "על ידך" נושקים של יד וכשאומרים "לטטפות בין עינך" בראש. וכך בכל הדוגמאות אין מדקדקים בכך אלא שיזכור תפילין של יד וראש.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ