הגדרת היהודי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/05/16 10:26 כא באייר התשעו

שאלה

שלום רב,

יש לי שאלה בנוגע להיסטוריה יהודית, ולהגדרתו של אדם "יהודי".

למיטב ידיעתי ולפי מה שמספרת ההיסטוריה, שלמה המלך ידע את אשת כוש ועקב התוודעות זו, קם העם "הכושי" מה שאנחנו מכירים היום כאתיופים.

אם כך, אשת כוש היא אימם של האתיופים. יחד עם זאת, ידוע כי אשת כוש אינה יהודיה, ולכן המסקנה המתבקשת היא שאתיופים אינם יהודים.

ברצוני לדעת, מהו האירוע ההיסטורי שהפך את בני העדה האתיופית ליהודים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הדיון היום הוא על שבטים מבני ישראל שגלו בסוף תקופת בית ראשון למקומות אלו. הם נוהגים מנהגי יהודים בחלק מהדברים, ובמרוצת השנים באו אליהם גרים וגרות ובכך השתנה מראם.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ