משתף את החברים בהכל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/05/16 02:46 כא באייר התשעו

שאלה

יש לי בעיה שהוא משתף את כולם בהכל

ברמה שכבר פוגעת בי

לדוגמא ביקשתי שלא יספר לאף אחד שאני בהריון והוא התחנן לספר רק לחבר אחד והסכמתי

לאחר שבוע גיליתי שהוא סיפר לעוד 5

היום כבר כל העולם ואישתו יודעים וכולם רק מהפה שלו

אוקי אז לקחתי את זה בקטע טוב ואמרתי אולי זה מהתרגשות

אבל הוא משתף לא רק בדברים טובים אלא ברעים ולא פעם ולא פעמיים היה לנו ריב על זה

הבן אדם פשוט מספר את כל מה שהולך בבית זה לא יאומן

אנחנו רבים הוא מספר

על מה רבנו הוא מספר

כמה למה איך הכל והוא משתף לא רק חבר קרוב אלא את כולם

אפילו את חברות של החבר

כאילו למה אני צריכה שיצביעו עלי ויגידו זאתי אנחנו יודעים מה הולך לה בבית

אני חנכתי שכביסה מלוכלכת משאירים בבית אני כבר שנתיים מנסה להסביר לו וכל פעם אותו הסיפור הוא חוזר על אותו הדבר

הוא גם מספר דברים רעים עלי ומוציא את עצמו הקדוש המעונה

פשוט לא יודעת מה לעשות עם הפה הענק שלו

בבקשה עזרה

תנו לי עצה שבאמת תעבוד

כי לדבר איתו ביפה וברע לא הולך ניסיתי באמת

להסביר לו את ההשלכות של זה ולמה לא כדאי לשתף אחרים ואין פשוט אין מבין

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לדעתי כדאי לערב בנושא דמות מקובלת עליו (רב, חכם, יועץ נשואין וכו') ולהפגש כולם יחד, ולשבת לברור מעמיק בנושא.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ