צביעת הפתילים של הטלית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/05/16 01:46 כא באייר התשעו

שאלה

היי

ערב טוב

לאחרונה נתקלתי באינטרנט בטליתות עם פתיחים צבעוניים ולא לבנים כמו שנהוג.

השאלה שלי היא, האם ניתן לצבוע את הפתילים? ואם כן, במה ניתן לצבוע אותן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש דעות בראשונים שהפתילים צריכים להיות בצבע הצצית עצמה, וכן פסק השו"ע (סי' ט סעי' ה) אבל לדעת הרמ"א ומנהג האשכנזים יש לעשות לבן אפילו בבגד צבעוני, והרמ"א הוסיף ואין לשנות.

על כן שלבני אשכנז אסור לשנות ולבני ספרד יש מקום להקל, אבל המ"ב הכריע שכיוון שיש שפוסלים בצבעים אחרים על יעשה לבן.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ