דברים שבקדושה צריך עשרה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/05/16 04:08 יז באייר התשעו

שאלה

****** אבי 08/05, שאלה 387 ******

שלום כבוד הרב,

נאמר שדברים שבקדושה צריכים עשרה.

להלן שאלתי.

1. בתפילת יחיד, למשל תפילת שחרית בבית, האם המשמעות שכל דברים שבקדושה אני לא אמור להתפלל לבד? הרי את תפילת 18 הבנתי שכן מתפללים ביחיד האם זה לא נחשב דבר שבקדושה?

2. מה לגבי קדיש?

3. מה לגבי תחנון?

4. יש דברים נוספים שלא אומרים אותם בתפילת יחיד בשחרית

****** אתר כיפה - הרב אבנר פורת 10/05 ******

לעניין זה 'דברים שבקדושה' הכוונה ל- קדיש, קדושה, ברכו, חזרת הש""ץ, ברכת כהנים, קריאה בתורה. את כל אלו אומרים רק בציבור.

לגבי תחנון - את י""ג מידות אומרים בציבור. ואם רוצה להגיד ביחיד, יאמר כקורא בתורה עם טעמי המקרא.

****** אבי 13/05, שאלה 387 ******

שלום כבוד הרב,

1. שאתה אומר קדושה, חוץ מחזרת הש""ץ אתה מתכוון למקומות נוספים? אם כן מהם? (למשל ביוצר אור יש גם קדושה)

2. על איזה קטע בדיוק אני אמור לדלק ביוצר אור? מאיזה מילה מתחילה הקדושה ומאיזה מילה מסתיימת שאדע היכן עלי לדלג (כי איני יודע לקרוא בטעמים)?

****** אתר כיפה - הרב אבנר פורת 19/05 ******

1. 'קדושה' הכוונה לקדושה שבחזרת הש""ץ.

2. אם אינך יודע טעמים, תקרא בקריאה רגילה. לא לדלג.

****** אבי 25/05, שאלה 387 ******

שלום כבוד הרב,

אני מנסה לסכם את הדברים לפי הבנתי, כמו כן הוספתי קטעים שלא דיברנו, ואשמח אם תתקן היכן שנדרש לגבי תפילת יחיד:

* קדושה של חזרת הש""ץ ב 18 - מלדלגים

* ברכת כהנים בתפילת 18 - מדלגים

* ביוצר אור שאומרים ""קדוש קדוש קדוש"" - אומרים בטעמים ואם לא יודעים אומרים רגיל בלי טעמים.

* ברכו - מדלגים

* בק""ש שאומרים ""ה' אלוהיכם אמת"" - אומרים גם את מה שהש""ץ אומר (כלומר אומרים פעמיים """"ה' אליהיכם אמת"" כדי להשלים את כמות התיבות הנדרשת)

* אחרי 18 אומרים אנא ה' אליהינו ואלוהי אבותינו עד ""ואנחנו הרשענו""

* לאחר מכן מדלגים על ""מה נאמר לפניך "" ועל ""יהי רצון מלפניך"" ועל ""אל ארך אפים"" כולל כל הקטעים של שני וחמישי וכולל הקריאה בתורה עד שמגיעים ל""אשרי יושבי ביתך"" ואותו כן קוראים

* מדלגים על כל הקדישים

תשובה

שלום
כל מה שכתבת נכון (לבני עדות המזרח. אצל האשכנזים יש קצת שוני), מלבד ענייני הווידוי והתחנון שלאחר תפילת עמידה (לפני הקריאה בתורה), שאת זה היחיד אומר, חוץ מי"ג מידות שלא אומרים ביחיד, אלא מדלגים עליהם. ואם יודע לקרוא בטעמים, רשאי לקרוא גם את י"ג מידות בטעמי המקרא.