רכישת מוצר וביטול עסקה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/05/16 11:19 טז באייר התשעו

שאלה

שלום

קניתי צלונים לרכב (כאלה ששומרים על תינוקות משמש) באינטרנט בסכום של 35 שח במבצע ולאחר חודשיים שהמוצרים לא הגיעו ושאפילו הגעתי לספק כדי לאסוף ולא היה שם מי שיביא לי את המוצר אז לאחר כל כך הרבה זמן ביטלנו את ההזמנה וקיבלתי זיכוי מלא ומיד לאחר מכן הזמנתי את המוצר מספק אחר וקיבלתי אותו. עכשיו שבוע לאחר מכן פתאום אני מקבל בדואר את המוצר מהספק הראשון. ויש לי שאלה של מה לעשות מצד אחד הוא החזיר לי את הכסף עבור המוצר ואני לא רוצה להשתמש בו, מצד שני אם אני צריך לשלוח לו אותו בחזרה זה יעלה לי כסף ומספיק עוכבתי בגללו על המוצר. חשבתי פשוט להודיע לו שהמוצר הגיע ושאם הוא רוצה שיבוא לאסוף אבל נגיד ולא יגיע אז מה לעשות עם המוצר להשתמש ? לתרום ? לתת ? לשלוח על חשבוני ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
מכיון שהעסקה בוטלה, הצלונים שייכים למוכר.
לו הביטול היה ביוזמתך, היית צריך להחזיר על חשבונך, כפי שמקובל בעסקאות מעין אלו.
מכיון שביטול העסקה היה, כפי שאני מבין, בגלל שהם לא עמדו בתנאי העסקה, ולא ספקו בזמן את המוצר, ממילא, המשלוח מוטל עליהם.
לכן למעשה, צריך להתקשר אליהם ולשאול אותם מה הם רוצים שתעשה עם המוצר, ומה שיאמרו זה מה שצריך לעשות, ובלבד שאתה כבר לא תוציא על זה עוד כסף.
כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן