הלכות שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/05/16 13:57 טו באייר התשעו

שאלה

בעזהי"ת

למדתי היום הלכות מוקצה/טלטול. יכול להיות שלא הבנתי נכון, לכן אני רוצה לחדד את העיניין ברשות הרב.

האם אסור להוציא סידור תפילה מהבית בדרך לבית כנסת? האם זה נחשב מרשות יחיד לרשות רבים?

ועוד שאלה ברשות הרב.

טלית בשבת. האם מותר לשמרה מקופלת כרגיל לקראת שבת שחרית והאם תום תפילת שחרית מותר לקפלה כרגיל? אם לא, אשמע להסבר.

בברכה,

שמעון

תשובה

שלום וברכה

א. ברוב המקומות בישראל יש ערוב. כשיש ערוב, מותר להוציא דברים מרשות היחיד לרשות הרבים. סביר להניח שכם במקום המגורים שלך יש ערוב, ועל כן הדבר מותר. אולם כדאי לברר במועצה הדתית האמנם יש ערוב גשר.
ב. קיפול טלית - יש עמדות שונות בין הפוסקים. המקובל הוא שמותר לקפל אותה על אותם קפלים שהיא הייתה מקופלת קודם לכן.

כל טוב