מעשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/05/16 20:01 יד באייר התשעו

שאלה

שלום וברכה,

אני ובעלי סטודנטים ועובדים משרה חלקית (שנינו ביחד מגיעים ל5000 ש"ח בחודש) ונותנים מעשר קבוע. אף על פי שזה לא קל לנו, כי איננו מקבלים תמיכה מההורים אנו משתדלים כל חודש לתת מעשר.

החודש בעלי מקבל מלגה בסך 4000 ש"ח. רציתי לשאול האם צריך גם מזה לתת מעשר?

תודה,

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מלגת למודים שמיועדת ללמודים בלבד יש רבים שסוברים שאין צורך לתת ממנה מעשר כספים. בנידון שלכם בודאי אפשר להקל.

שבוע טוב

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ