מים אחרונים צוננים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/05/16 18:31 יד באייר התשעו

שאלה

****** אבי 22/05, שאלה 395 ******

שלום כבוד הרב,

כתום בהלכה: אין נוטלין מים אחרונים במים חמים שהיד נכוית בהן, ויש אומרים שצריך שיהיו צוננים ממש, ונכון ליזהר בזה.

להלן שאלתי.

מה קורה בחורף שהמים קפואים בברז? הרי ההלכה נתנה את הטעם להשתמש במים צוננים ולא חמים. והאם יש בעיה עם מים קרים מאוד, שהרי הם לא ""צוננים ממש"" כפי שמתבקש מההלכה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש רבים שהתירו פושרים, אמנם מהרש"ל טען שצריך קרים ממש, אבל בודאי שכשאין אפשרות נוטלים אפילו בפושרים (משנה ברורה שם).

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ