אסור לזרוק פת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/05/16 08:39 יד באייר התשעו

שאלה

****** אבי 16/05, שאלה 393 ******

שלום כבוד הרב,

נאמר בהלכה שאסור לזרוק פת משום בזיון אוכלים.

להלן שאלתי.

1. מה קורה שאכלתי לחמניה, ולא סיימתי אותה כי שבעתי, וגם אני יודע שלא אשלים אכילתה כי הלחם יתייבש. האם איני יכול לזרוק את זה? או שעלי לחכות שהלחם יתבייש ולא יהיה ראוי לאכילה ואז לזרוק (ואז יכולים לבוא נמלים בינתיים).

2. מה קורה בסעודה עם הרבה אורחים, ויש אנשים שמשאירים בצלחת אוכל, ולפעמים גם חתיכות של לחם. מה עושים עם ריקון הצלחת?

****** אתר כיפה - הרב יהודה הלוי עמיחי, מכון התורה והארץ 22/05 ******

בס""ד

שלום וברכת ד'

יש לשים את הלחמניה בשקית בפני עצמה או עטוף בנייר ואז אין בזיון ולא גריעא מתרומה (יש שהצריכו ב' כיסויים כדי למנוע ביזוי).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

****** אבי 22/05, שאלה 393 ******

שלום כבוד הרב,

1. ואם מדובר בפירורים, האם גם אותם צריך לשים בשקית לפני הזריקה לפח או לכיור?

2. אם התשובה ל1, היא שלא צריך שקית, מה הגודל המינימאלי שלא צריך שקית, כזית? והאם המידה שמחשבים היא לחתיכה בודדת או לסך החתיכות יחדיו? למשל אם יש המון פירורים שכל פירור מאוד קטן אבל יחדיו מגיע למידה המינימאלית, למשל כזית, האם צריך לזרוקם בשקית או לא נדרש שקית.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

עיין מ"ב סי' קפ ס"ק י.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ