התפוצצות אוכלוסין בתחיית המתים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/05/16 23:02 יג באייר התשעו

שאלה

לכבוד הרב, רציתי לשאול על תחיית המתים שתי שאלות.

כשתהיה תחיית המתים, איך העולם לא יתפוצץ מכזאת כמות של אנשים?

האם המתים שיחיו יהיו חייבים במצוות?

תודה על התשובה-יאיר

תשובה

שלום

א. הרב זצ"ל כתב בפנקסיו שיתכן שחלקם (מסתמא מהגויים שיהיו אז בעולם) יעברו לגור בכוכבים אחרים שיהיו בהם תנאי מחיה כמו כדור הארץ. ועוד כתב, שהמציאות תשתנה בתחיה, ולכן לא תהיה בעיה. וכנראה בזה כיוון למה שכתב רמב"ן בשער הגמול שהגופים יהיו דקים וכנפשות של ימינו.

ב. בקובץ שיעורים של ר' אלחנן וסרמן, סימן כט, יש בזה חקירה, ונוטה לומר שלא יהיו חייבים במצוות, ובזה מתקיים מאמר חז"ל מצוות בטלות לעתד"ל, לא שהתורה תתבטל ח"ו, אלא שעצם העניין הזה הוא מהתורה. דהיינו שכיוון שיחיו מתים, הם כבר לא חייבים במצוות משום שאינם בגדר בנ"א שעליהם יש את החיוב.
אך על כל פנים נראה שלפחות רוב המצוות יקיימו גם אם פטורים מהם.
אך לא נדע איך שיהיה עד שיהיה, כפי שכתב הרמב"ם בסוף הלכות מלכים.

כל טוב