פאה לספרדיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/05/16 19:00 ז באייר התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב.

הנני אישה ספרדיה נשואה 7 שנים ומכסה את ראשי במטפחת מזה כשנה. לאחרונה נתקלת בקשיים רגשיים עם כיסוי הראש.. מרגישה איתו רע עד כדי בכי ודיכאון. מצד אחד אינני רוצה לחזור ולגלות את שיערי, מצד שני נראה שגם אינני מקפידה בו כיסוי מלא כפי שצריך עפי ההלכה. מוציאה מעט מן השיער מקדימה.. ועדיין קשה לי.

רציתי לשאול האם יש לי על מי לסמוך בעניין מעבר לפאה? נראה לי שעם פאה צנועה ולא צעקנית ארגיש טוב יותר. שמעתי כי הדעות בנוגע לפאה לספרדים חלוקות ובכלל שהרב עובדיה יוסף זצ"ל אסר עליה לחלוטין. האם יש להקל בעניין? מרגישה נואשת ומיואשת..

אשמח לתשובה בהקדם.

שנתבשר בשורות טובות בעז"ה

תשובה

שלום וברכה

מטבע הדברים, אני מכיר פחות את המצוקה של הליכה עם כיסוי ראש, אולם במשך השנים באתר זה נחשפתי הרבה, הן למצוקה, והן לשמחה ולייחודיות של כיסוי הראש.
אמת הדבר שפאה נוכרית נתונה במחלוקת גדולה מאוד בין הפוסקים. רוב מוחלט של הפוסקים הספרדיים אוסרים, ובין האשכנזים כידוע זו מחלוקת גדולה. אני נוטה יותר לעמדה האוסרת פאה נכרית, בשל הניסיון המתמיד שלי ככל הניתן (לא תמיד זה ניתן, כגון בהיתר מכירה בשביעית) שלא לחיות על פי ״עקיפות״ ההלכה (גם אם יש להן הצדקות הלכתיות).
האם את עצמך יכולה לשנות את היחס שלך לכיסוי הראש, ולראות בזה דווקא את הייחודיות של ההליכה עימו ?

כל טוב והרבה שמחה