ספרים וסרטים.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/05/16 16:37 ז באייר התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב.

א. האם מותר לקרוא ספר שכתוב בו על נשיקות וכו'? (לא בצורה גסה)

האם מותר פשוט לרפרף על אותו קטע, או שהספר כולו פסול?

ב. האם מותר לראות סרט שיש בו נשיקות וכו'?

זה בסדר פשוט להוריד את העניים?

ג. האם אני יכולה ללכת לקולנוע עם חברות, לסרטים בסדר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. כל ספר צריך שיהיה לו מטרה או שאיפה מסוימת. סתם קריאת ספרים אין זה אלא דברי הבאי שאינם מביאים תועלת לאדם שאסרם הרמב"ם. לכן אין כל מקום לקרוא ספרים סתמיים.
ב. ספר שיש בו נשיקות וכדו' אין בזה תועלת ולא בא אלא לעורר את הרגש והדמיון, ועל כן אין כל מקום לקרוא פסקאות אלו.
ג. כנ"ל גם לגבי סרטים.
ד. סרטים שאין בהם תמונות אסורות זה חוזר לסעי' א, האם יש בכך תועלת או לא.

בהצלחה

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ