קערת הסדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/05/16 10:55 ה באייר התשעו

שאלה

שלום לכב' הרב,

פסח אמנם עבר, אך רציתי לשאול 3 שאלות לגביו:

1. בליל הסדר, מהו הטעם שמכסים את קערת הסדר בכל פעם שמגביהים את כוס היין?

2. האם מכסים את קערת הסדר גם ב"קדש" (בהתחלה שאומרים את הקידוש)?

3. אם לפני פסח פתחתי שקית מאכל שכתוב עליה "כשר לפסח" (נגיד שקית במבה, שוקולד או משהו אחר) ולא סיימתי אותה, וכן לא הכנסתי לשקית כלי של חמץ כמובן - האם אני יכול לפתוח אותה שוב בפסח ולהמשיך לאכול ממנה?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא מכסים את הקערה אלא רק את המצות.
כיסוי המצות נעשה כמו בכל סעודת שבת.
יש חובה להקדים את הלחם לכל מזון אחר, בשבת אנחנו מקדשים על היין לפני אכילת מהחלות, לכן מכסים את החלות.
בליל הסדר אנחנו מקדימים לקדש ולאחר מכן לאכול כרפס - בנסיבות הללו מכסים את המצות מפני שהקדמנו להם מאכלים אחרים.
כמו כן יש עניין של כיסוי כזכר למן שירד גם בימים טובים. ומשום כך מכסים את החלות בכל החגים ואת המצות בפסח.

אין לפתוח בפסח שקיות מזון שאכלנו מהם לפני פסח מפני שלא היינו במודעות של זהירות מהחמץ - הידיים לא נקיות, יש חמץ סביבנו.
אבל אם פותחים לפני פסח שקית של מזון כשר לפסח ומעבירים בזהירות והקפדה על הניקון, לכלי אחר - אפשר להשתמש בשקית המזון בפסח.