שוני או דימיון בין בני זוג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/05/16 01:01 ה באייר התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב.מה הדבר הנכון לעשות, בזמן שאני נפגשת עם מישהו לחפש מישהו שדומה לי בתכונות ורוב הדברים יהיו אותו דבר או לחפש מישהו ששונה ממני, ועד כמה שונה ? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

נראה לי כי הדבר הנכון ביותר לעשותו הוא לא לפעול לפי כלל כלשהו.
וזאת בשל העובדה שיש זוגות שדווקא הניגודיות שבהם מחברת אותם, ויש שדווקא ההתאמה, ויש כאלה ויש כאלה, ולא נמצאה נוסחה כלשהי שיכולה לנבא את אומנות הזוגיות.
מה כן כדאי לחפש ? הזוגיות, ובעקבותיה הנישואין, הם מסע אל הלוא נודע, שכן אף אחד לא יכול לשער ולצפות מה יתרחש בחיי הזוג במשך השנים. לפיכך, הדבר העיקרי שצריך לחפש הוא בן זוג שאת סמוכה ובטוחה שאיתו את רוצה לצאת למסע כזה - בלי לדעת את שצפוי לכם. בן זוג מתחשב, מקשיב, שנמצא שם למענך, שאת מוכנה להיות שם למענו, שמתמודד עם שינויים, ושהוא בן ברית נאמן.
נראה לי כי אלו הדברים היותר חשובים מכל דמיון או אי-דמיון אחר שיכול להיות.

האם הדברים עוזרים במעט ?

כל טוב