טעם איסור טומאת הכהנים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/05/16 21:10 ד באייר התשעו

שאלה

הרב שלום

מה הטעם שהתורה ציוותה שכהנים לא יטמאו למתים?

ככהן אני מרגיש ריחוק כשהיתה לויה שוע שעבר ולא יכלתי אפילו להתקרב.

נתנאל

תשובה

שלום

הרב בפנקס בויסק אחרון כתב טעם בדבר, שאם היה מותר הדבר, הכהן כמנהיג רוחני היה נוכח בשעת יציאת נשמה, והדבר היה מחבר באופן אמיץ את הכהונה עם המוות, והיתה נגזרת מכך טעות כאילו התורה בזה לחיים ומבקשת את מיתת האדם לעולם שכולו טוב.
לכן התוה"ק אסרה כל מגע עם מת, להדגיש את מרכז החיים בתורה, שעיקר האמונה הוא לחיות חיי קודש ולתקן עולם במלכות שדי, באהבת החיים.

זהו טעם נכון למצווה, כמו נתינת מלח בתבשיל להנעים את טעם המאכל. אך הסיבה למצווה, דהיינו האמת האלוקית העומדת בשורשה, אינה רק הטעם הנ"ל, אלא נסתרת מאיתנו כמו כל נושא טומאה וטהרה. מדובר בחוק.

כל טוב