יאוש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/05/16 11:48 ד באייר התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב,

שאלה שמטרידה אותי ואף פעם הזמן לא מתאים לכתוב אותה אבל היא חונקת אותי.

בשבת חוץ מלבהות בתקרה ולהסתכל בשעון כל שתי דקות בתפילה שזה יעבור, מה כן ניתן לעשות.

אני מתעורר בערך בחמש כהרגלי ועד 8 בערב זה עינוי פשוט עינוי, אני קורא תהילים אבל יש שלב שזה פשוט סיוט, תכלס זה בערך 15 שעות להעביר בלי כלום ולהתפלל שזה יגמר.

מה עושים?.

תשובה

שלום וברכה

אוי....

כדי לענות לך אני צריך להכיר אותך, ולחפש אתך ביחד את המוצא מהמבוך שאתה נמצא בו בהקשר של שבת.
ומדוע ?
כי שבת יכולה להיות משהו שונה לחלוטין. משהו שמחייב אותך להתנתק מהמחשב והוואטאפ וכל שאר דרכי התקשורת; משהו שמחייב אותך לא רק לקרוא תהילים אלא ללמוד; משהו שמחייב אותך למצוא חברותא משותפת, היוצרת סוג של התוועדות ביניכם לחיפוש משותף של עניינים משמעותיים ורוחניים; משהו שמאפשר לקשור מחדש את המשפחה, ועוד ועוד.
כלומר, את המציאות של השבת כפי שאתה חי אותה עכשיו אפשר להפוך לכיוון אחר לחלוטין. את זה רק את יכול לעשות, כי רק אתה מכיר את עצמך. אני יכול לפתוח כל מיני פתחים, וכך ניסיתי לעשות בשורות הקצרות האלה.

האם הדברים האלה עזרו לך במעט ?

כל טוב ושמחת שבת