נדר או לא?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/05/16 18:00 ג באייר התשעו

שאלה

שלום כבודו

בתקופה האחרונה אני חווה התקפי נדרים כלומר: הנדרים יוצאים לי מימין ומשאל אפילו ללא כוונה כלל אני חווה יסורים קשים על כך.

רציתי להתייעץ איתך על נדר שקרה לי מחר יכול יום הולדתי קרה איזה דבר ואמרתי נדר על כך שאני לא ידבר אם ההורים שלי היום, התכוונתי על נושא היום הולדת, אבל לא ציינתי זאת. אני חוששת שזה יצא כאילו אני לא ידבר איתם בכלל וזאת לא הייתה הכוונה אם אקיים את הנדר אני יעבור על המצווה של כיבוד הורים.

את הנדר לא אמרתי בקול רק ע"י הזזת השפתיים, וגם זה חצי חצי

מה לעשות כבודו???

נורא קשה לי עם זה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. לקבל בהחלטה גמורה, ולומר בפני ג' שאם יהיו נדרים הם אינם חלים כלל.
ב. תמיד לומר בלי נדר.
ג. כיוון שזה היה נדר בלב, ואין נדרים בלב (מלבד נדרי צדקה והקדש) על כן אין להתייחס לכך כנדר.

מעודים לשמחה לגאולה שלמה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ