אמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/05/16 21:59 ב באייר התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול , יש לי בעיה כזאת שאני חושבת לפעמים שאם לא אעשה דבר מסוים,יקרה לי משהו.

דוג': אאם לא אחזור על צעדיי,יקרה ח"ו תאונה

אם לא אטול את ידיי פעמיים או שלוש אז יקרה כך וכך.

ואז הגעתי להרגשה/מחשבה , שדיברתי קצת לא יפה או התווכחתי או חברה שלי ,ואז חשבתי/הרגשתי שאם לא אכתוב לה דבר מסוים אז לא אקום בבוקר.זה קרה לי איתה כבר פעמיים,

וגם הרגשתי/חשבתי שאם לא אבקש סליחה מאבא שלי שדיברתי אליו קצת לא יפה אז לא אתעורר בבוקר.

רציתי לשאול,זה אמיתי? צריך להאמין בדברים האלה?זה מייאש ומפחיד אותי.תודה רבה

תשובה

שלום
ממש לא.
העולם שהקב"ה יצר מתנהג על פי חוקי הטבע. מאחורי הטבע נמצא הקב"ה והוא משתמש בטבע בהשגחתו עלינו.
לכן, דברים שאינם תוצאה טבעית אחד של השני ושאין סיבה שהאדם ייענש עליהם, כמו תאונה בגלל אי חזרה על צעדים, ודאי שאין ביניהם קשר, וזה ודאי לא יקרה בגלל זה.
גם בדוגמאות שציינת, שאת חוששת שיקרה משהו רע בגלל שעשית מעשה לא טוב (כמו דיבור לא יפה לאבא), אין מה לחשוש במובן שתיארת. אומנם ודאי שצריך להשתדל להתנהג כמו שצריך, ואם למשל פוגעים בחברה או בהורה, צריך להתאמץ לפייס בהקדם, אבל גם אם חלילה האדם לא תיקן את מעשהו, אנחנו לא יודעים באיזו דרך ה' יפעל, ומה הקשר בין כל דבר מצער שקורה לאדם לבין מעשיו. ובכלל, על רבות מהעבירות שלנו, העונש, אם חלילה לא נשוב עליהם, יהיה רק לאחר מותנו.
בסיכום - צריך לעבוד את ה' בתמימות, לבטוח בו ולהאמין שהוא אוהב אותנו כאב את בניו, להתאמץ להתנהג כמו שצריך במצוות שבין אדם למקום ובמצוות שבין אדם לחבירו, לתקן את מה שטעינו בו, ולהשתדל להישמר בדרך הטבע מסכנות.
בהצלחה רבה