ריבוי שיחות עם נשים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 10/05/16 11:45 ב באייר התשעו

שאלה

אני ובעלי נשואים מזה שנה ב"ה.

תמיד בעלי היה נחמד, לפעמים יתר על המידה לנשים, יכול להיות שזה נעשה מתוך תמימות תהומית, הרי שהוא מאוד תמים גם בתחומים אחרים.

בחודשים האחרונים הבנתי עד כמה זה יכול להשפיע על חיי נשואים ולהזיק.

מעולם לא ראיתי גבר נשוי שמרבה בשיחות ומתעניין בנשים אחרות כמוהו, גם "הסתלבטויות" שכאלה. זה משתמע לא יפה, ולא לעניין, גם לא מצידן, אני בטוחה.

זה חוסר כבוד כלפי וכלפי הזוגיות שלנו.

אך כל פעם שאני פונה אליו בהקשר הזה הוא מתגונן, ואומר שאני לא רואה את המציאות כמו שהיא, שהוא פשוט נחמד, ולפי דבריו "מה אני אמור להתעלם?". לא להתעלם, אלא להיות קצת יותר אדיש, בכל זאת... יש לך אישה בבית.

גם גברים בסביבתנו, אני כ"כ מעריכה את היחס שלהם כלפי נשים אחרות, מספיק מכובד, אך לא יותר מדי. אם הם שואלים לשלומי זה מנימוס וזה הכל, לא יותר מדי ירידה לפרטים או הסתכלות יתר על המידה...

אני על סף ייאוש, פגועה מאוד...אשמח לשמוע מה הרב יציע, איך אוכל להבהיר לו כמה זה פוגע בי ובנו.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

את צודקת שהתנהגות זו לא ראויה,

אבל כיוון שהערת לו פעם אחת הוא שמע את רצונך ומכאן ואילך זו החלטתו,

אני לא רואה שום תועלת בהערות חוזרות ונשנות,

זה רק מרחיק אותו ממה שצריך לעשות,

הוא רואה את הדברים בצורה אחרת,

תארי לך שלך היו נשארים עוד קשרים עם בחורים מהסניף או מתקופת הנערות ומידי פעם היית אומרת שלום וזה היה מטריף אותו איך היית מרגישה?

בקיצור, תורידי מעצמך את הדרישה הזו ממנו, תחשבי שהוא לא צריך להשתנות, ותחזרי לשלוה שלך.

בברכה,

דני ארגמן