פתיחת פה לשטן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/05/16 01:32 ב באייר התשעו

שאלה

שלום רב,

יש לי שאלה שמטרידה אותי מזה מספר ימים

אני בחור חילוני שומר מסורת וחשוב לשמור על המידות ועל דרך המוסר

שאלתי היא , אני עובד בחברת ביטוח ואני מוכר ביטוחי בריאות

אני מאמין מאוד במוצר ואני חושב שהוא באמת מציל הרבה משפחות

ועושה חייל.

עכשיו מה שהתעורר אלצי זה שאני הולך לשיעור תורה פעם בשבוע במוצאי שבת , והיה שיעור על שמירת הפה , לשון הרע , ושלא לפתוח פה לשטן ,

עכשיו כאשר אני בעבודה ואני מוכר מוצר בריאות אני צריך לתת דוגמה לאותו אדם , למשל אם אני מדבר עם אישה בשם שמחה , אז אני מסביר לה שזה נורא חשוב שאם את חס וחלילה את נופלת ושוברת את היד יהיה לך כיסויים כאלה ואחרים

חשוב לי לציין שהמטרה היא טובה ולא בכוונתי לאחל לה את הדברים האלה , אלה להסביר לה את מהות הביטוח,

ומכאן שאלתי היא שאם אני עושה כך, זה ניחשב פתיחת פה לשטן או משהו כזה ושאני עובר עבירה או שאין בזה דבר פסול כי זה לא שאני מאחל לה חלילה שתשבור את היד, אלה רק אם קורה לה מצב כזה חלילה יהיה לה כיסוי כזה או אחר...

כי הרגשתי לרגע שעשיתי משהו לא בסדר וחשוב לי להיות ישר במיוחד בעבודה כי אני מאמין שכסף שאין בו ברכה הוא הולך לטמיון ...

כלומר זה ניחשב לפתוח פה לשטן

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הפתרון הוא פשוט וקל: אל תדבר ישירות על האדם שאתה מוכר לה.
אתה יכול לומר:
"נגיד ששכן שלך נופל..."
או 'נגיד שאדם נפגע בתאונה..."