אמיתי?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/05/16 20:57 כט בניסן התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש משהו שמציק לי הרבה זמן,אז רציתי לשאול אותך האם אני צריכה להאמין בזה?

יש לי הרבה פעמים מקרים שבהם אני חושבת אם לא אעשה כך וכך יקרה כך וכך. האם להאמין בזה? (דוג' : אם לא אחזור על צעדיי יקרה תאונה , או אם לא אטול ידיים מספר פעמים יקרה דבר מה)

ועוד דבר , קרה לי שרבתי עם חברה , ואז הרגשתי/חשבתי שאם לא אשלח לה הודעה מסוימת , אז לא אקום בבוקר.

ועוד פעם שרבתי איתה והרגשתי/חשבתי שאם לא שלים איתה לא אקום בבוקר.

ובכלל,לפעמים אם אני כועסת או לא מדברת יפה לאנשים אז לפעמים אני גם חושבת או מרגישה שאם לא אבקש סליחה לא אקום בבוקר.

זה מפריע לי מאוד מאוד.

האם להאמין בדברים האלה? האם זה אמיתי? תודה רבה כבוד הרב,אשמח לתשובה-

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זה לא אמתי, זה ממש שקר.
אבל יותר חמור מכך - זה כנראה איסור תורה: "לא תנחשו ולא תעוננו".
מביא לך כאן פיסקה קצרה מתוך דיון ארוך של הרב יהושע פפר:
ונמצא שזה ברור שכל אופני הניחוש שסומך עליהם בהחלט, והם דברים שאין בהם טעם וסברא, אסורים הם לכל הדעות משום איסור ניחוש – מי שמשנה את סדר היום בגלל שחתול שחורה עברה בפניו, עובר על לאו ועשה, כמו שכתב גם רש”י בפירוש החומש. יתרה-מזו, אם אין בסימנים שום סברא והיגיון, וגם לא הוחזקו על-פי הטבע (שפעלו שלש פעמים), הרי אין לחוש להם כלל.

עייני שם
http://din.org.il/2015/07/10/העולה-בגורל-איסור-והיתר-בגורלות-וסימנ/