יציאת ידי חובה בתפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/05/16 14:58 כז בניסן התשעו

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב כמה שאלות לגבי קיום מצוות הנחת תפילין:

האם יוצאים ידי חובה בהנחת תפילין אם אומרים רק קריאת שמע ורק את הפסוק הראשון?

האם חייב לקרוא את והיה כי יביאך והיה אם שמוע תשמעו כדי לצאת ידי חובה הנחת תפילין ?

האם יש אפשרות רק להניח תפילין ולהוריד בלי לקרוא שום תפילה והאם יוצא ידי חובה?

יום טוב ומבורך

תשובה

בס"ד

שלו וברכת ד'

מצוות תפילין יוצאים בה ידי חובה כשמניחים תפילין, החיוב שאדם יהיה בתפילין איננו קשור לקריאת שמע. אמנם מכיוון שבקריאת שמע אנו דנים על "וקשרתם לאות על ידך".אנו מצריכים שבשעה שאומר ק"ש יהיו תפילין בראשו, אבל אדם שאיננו יכול לקרוא ק"ש עם תפילין יוצא ידי חובת תפילין גם בלא קריאת שמע.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ