איך לתאר את משפחתי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/05/16 10:37 כז בניסן התשעו

שאלה

בס"ד

הרב שלום, מועדים לשמחה!

אשמח את הרב יוכל לעזור לי:

ביקשתי מחברה למלא עליי טופס אותו אני צריכה למסור לשדכנים שבו היא מספרת עליי. זו חברה מאוד טובה שלי שביקרה בביתי רק פעם אחת כך שהיא לא מכירה כמעט את משפחתי רק מסיפורים. בטופס היא כתבה "משפחה בעלת אופי דתי תורני ברמה גבוהה". היא ביקשה ממני לקרוא את מה כתבה ועלתה בי השאלה: מה הכוונה בעצם 'משפחה תורנית'? אנחנו ב"ה שומרי תורה מצוות, ב"ה אבא קובע עיתים לתורה, קורא בספרי קודש, אמא הולכת עם כובע כיסוי ראש, אם כי לא מקפידה על שרוול אחרי המרפק, אלא קצת לפני, מקפידים בבית על ברכות, שמירת שבת ודבר תורה בשולחן שבת. יש לנו טלוויזיה בבית והוריי לעיתים צופים בסרטים. שפתם של הוריי עשירה בביטויי אמונה וביטחון!. יחד עם זאת, מה שחברתי אינה יודעת שלצערי הרב, אבי אינו הולך להתפלל בבית הכנסת, הוא מתפלל בבית (אומר שהוא מרגיש לא נעים כשהוא בחברת אנשים רבים שאינו מכיר) איני יודעת אם מקפיד על 3 תפילות ביום. על שחרית בוודאי שכן, אני רואה, חושבת שמקפיד על שתי תפילות ביום אך לא בטוחה. אני כל כך חוששת שהדבר ח"ו יקשה או ח"ו יפגע כי אני רוצה להקים בעז"ה משפחה שמקפידה יותר. אני חושבת לענ"ד שאני תורנית יותר מהמשפחה שלי וייתכן ואני משקפת משהו מסויים ומכיוון שחברתי אינה מכירה בדיוק את משפחתי היא שפטה אותי לפי הסיפורים ובעיקר כנראה לפי מה שאני משדרת. האם שלנות את מה שחברתי כתבה בטופס לגבי הרמה התורנית בבית? אשמח לשמוע את דעת הרב, היא מאד מאד חשובה לי.

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפשר היה לכתוב גם משפחה ´חרדית´ או ´חרדית לאומית´.
כך שמשפחה תורנית זה לא הכי גבוה ב-´סולם´ אלא קצת פחות.
לכן נראה לי שאם כתבו "משפחה בעלת אופי דתי תורני ברמה גבוהה" זה בפרוש הולם את רוב רובה של ההתנהגות שלכם, לכן זה לא שקר.