תפילה נוספת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/05/16 22:22 כו בניסן התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב!לפעמים, אני מרגיש צורך גדול מאוד להתפלל, אך כבר התפללתי במניין, ובעצם ״השתמשתי״ בתפילה שלי לאותו חלק ביום. האם ניתן להתפלל 18 פעם נוספת? הייתה לי סיבה לחשוב שאולי ניתן להתיר, כי הרי התפילה היא ״רחמי״ ולכן אין לה קבע?

תשובה

בס"ד
שלום רב

אתה צודק.
יש תפילה שנקראת 'תפילת נדבה' ואפשר להתפלל אותה בכל פעם שמרגישים רצון או צורך. להלן ציטוט מתוך פניני הלכה:
רשאי היחיד להוסיף ולהתפלל תפילת שמונה עשרה בנדבה. וכדי שיהיה ניכר שתפילתו נדבה, עליו להוסיף בתפילתו איזו בקשה אישית מיוחדת. וכשם שאין מקריבים מוסף בנדבה, כך אין מתפללים מוסף בנדבה. וכשם שאין מקריבים נדבות בשבתות וימים טובים, כך אין מתפללים בהם תפילות נדבה (שו"ע קז, א-ב). וכל הרוצה להתפלל תפילת נדבה, צריך להכיר עצמו שהוא זהיר ומסוגל לכוון בתפילתו מתחילתה ועד סופה. אבל אם אינו יכול לכוון יפה, מוטב שלא יתפלל (שו"ע קז, ד). כיום מקובל להורות שאין אנו מכוונים כראוי, ולכן איננו מתפללים תפילת נדבה.

עיין שם עוד
http://ph.yhb.org.il/02-18-03/

אפשר תמיד לומר מספר פרקי תהילים ולצרף להם בקשה. כך ראוי לעשות.