האם מותר לפעמים שקר?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/05/16 14:39 כו בניסן התשעו

שאלה

האם מותר במקרים מסוימים לשקר? שלום רב לרב יש לי משהו שמציק לי. התחלתי לימודים באוניברסיטה בגילי, בת 31, ואני מתלבטת האם לשקר כשישאלו אותי בת כמה אני ולומר שאני בת 25, אני באמת נראית צעירה ומרגישה צעירה יותר מ31. אני רק רוצה למנוע רכילות. תאר לך שמישהי שואלת אותי במעבדה בת כמה אני ואני עונה שאני בת 31 וכולם מסביב מסתכלים בשוק! אין אני לא יכולה. זהו זה מהיום אני בת 25. היושב במרומים יבין אותי. וגם חשבתי על דרכים לצאת מזה ככה שזה לא יהיה שקר ממש אז אולי כשישאלו אותי אני אגיד 25 וכמה חודשים (אף אחד לא ישאל כמה חודשים אבל אני בתוכי אדע שמדובר במספר הפעוט של קצת יותר מ70 חודשים), מה דעתך? האם יסגרו בפני את שערי גן עדן כשיגיע הזמן (כי חוץ מזה אני ממש צדיקה). תודה הרב!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה לי שלא נכון לשקר וגם לא כדאי.
אני לא מומחה לשערי גן עדן - אבל אני חושש שאת השערים של שליש גן עדן את בעצמך קצת סוגרת.
נניח שתפגשי בחור נחמד. הוא ידע שאת בת 25 וכך תפגשו כמה פעמים.
ומה עכשיו? ככל שתדחי את אמירת האמת כך תסתבכי יותר.
וברגע שתאמרי את האמת, זה יהיה משבר בקשר שלכם עד כדי סיכון הקשר!
תצטרכי להסביר מדוע שקרת, והוא יצטרך להכיל את ההשפלה והבושה יחד עם העובדה שמתברר לו שאת מבוגרת ב - 5 שנים.
אולי הבחור הזה הוא בן 28 ועליו לקבל לפתע שאת מבוגרת ממנו...

עדיף להתמודד עם האמת בבטחון ובגאון.
אולי בדקה שתצייני את הגיל תהיה תגובה קצת מביכה - אבל אחרי שתי דקות הכל יחזור למקומו.

עייני בקישור המצורף
שימי לב לתגובות הרבנים שנזכרים שם: הרב אליישיב והרב קנייבסקי.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/039/551.html

התגובות עודכנו...