השגחה פרטית

חדשות כיפה רבני כושרות 04/05/16 13:59 כו בניסן התשעו

שאלה

שלום...

לאחרונה נתקלתי בתופעה של תעודות כשרות קהילתית מטעם ארגון הנקרא "השגחה פרטית העומד ברשות הרב ליבוביץ מירושלים. הרעיון הוא להגביר את המעורבות של בעלי העסק בנושא הכשרות. הבנתי שהתעודה היא בעייתית מבחינת עקיפת הרבנות הראשית אך השאלה שלי היא אם חוץ מהעניין הזה יש בעיה ממשית בכשרות. נק נוספת-מה עם מסעדה שאני אוכלת בה כבר מס שנים והיתה בעלת תעודה אך העת עברה להשגחה פרטית. העובדים התחייבו לי שהסטנדרטים הקודמים נשארו ואפילו הוחמרו מאז שהתעודה החדשה נכנסה לתוקף.האם אפשר לסמוך על זה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

הפעלת מערכת הכשרות אינה נושא של בניית אמון, אלא נושא מקצועי ראשון במעלה.

ממליץ לך לעיין בחוברת שהוצאנו בנושא:

https://drive.google.com/file/d/0BxK73QIhSEPoMUczck9lQlUySFBsQXlOMmQzYjVmXzJTYlQw/view

כמו"כ לגבי נאמנות כשרות כדאי לך ללמוד את המאמר המצ"ב:

http://www.kosharot.co.il/show.asp?id=71850

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן