עורלה לאחר ברית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/05/16 09:50 כו בניסן התשעו

שאלה

שלום,

ברוך ה' אתמול ערכנו ברית לבננו. מהבליבול והלחץ שהיינו שכחנו לקחת מהמוהל את העורלה וכשזסכרנו כבר היינו בבית ואין אפשרות למצוא אותה. לאחר ששוחחנו איתו אמר לבעלי לומר ברכה כשלהי שלוש פעמים (משהו שמתחיל בהרי זה בטח ומבוטל) ואמר שגם במידה ונמצא את העורלה יש לזרוק אותה לפח. האם אכן זה מספיק במידה והעורלה ניזרקה לךח או שמישהו אלר לקח אותה? אני מאוד לחוצה.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מזל טוב וברכת ד' עליכם

אין כל משמעות לערלה אחר הברית, אמנם טומנים זאת בעפר, אבל אם נעלם או נלקח אין כל מניעה או חשש איסור חלילה.

תזכו לגדלו לתורה, חופה ומעשים טובים

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ