מניעת הריון בהוראת הרופא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/05/16 01:09 כו בניסן התשעו

שאלה

שלום רב!

אני כרגע נמצאת חודש וחצי אחרי גרידה (בשל עובר שמת ברחם). אני יכולה כבר לטבול, אבל הייתי היום בבדיקה אצל הרופא ונאמר לי שבשל סיבוכים שישנם בעקבות הגרידה כמו גם שאריות מההריון ברחם וציסטה בשחלה אסור לי לקיים יחסים בהם אני יכולה להיקלט מכיוון שזה רק יכול לגרום להפלה נוספת ולסיבוכים נוספים במצבי. הרופא אמר כי עד שהרחם יהיה נקי אסור לנו להיות ביחד באופן בו ישנו סיכוי להרות. הבדיקה הבאה תתבצע אחרי הווסת הבאה, ועד אז בכל מקרה אי אפשר להתחיל גלולות (אני גם לא ממש רוצה אבל זו אחת האופציות שדנו בה), ולא ניתן יותר להשיג פתילות גלאוון. כמובן שהמצב לא נוח לנו, וברמה מסוימת ניכר גם מתח ביני לבין בעלי ואכזבה מסוימת מכל המצב הזה. רציתי לשאול מה ניתן לעשות במצבנו? חשוב לי גם לומר שאנחנו כבר חודש וחצי נמנעים ולא בטוח שגם אחרי החודש הזה יהיה מותר מבחינת הרופא. אז מה האפשרויות שלנו?

גם קראתי שבמצבים מסוימים מתירים הוצאת ״זרע לבטלה״ ורציתי לשאול האם אנחנו מקרה כזה?

כמובן שאנחנו מעוניינים להיקלט ברגע שזה יתאפשר מבחינה בריאותית.

אשמח לתשובה בהקדם.

תודה רבה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כדאי לפנות למכון פוע"ה בירושלים שידריכו אתכם. אפשר לבדוק בשעת הדחק טבעת נוברינג.

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ