גזל באינטרנט וקניין רוחני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/08/22 16:31 כד באב התשפב

שאלה

לאחרונה גוגל מאפשר תוסף שחוסמת את הפרסומות. אתר דתי אחד שבאתי להכנס אליו, כתב שהוא מזהה שיש לי חוסם פרסומת, והיות שכך אינני יכול לגלוש אצלם ואני גוזל אם אני גולש. יש שם שני כפתורים: אחד, המשך לגלוש באינטרנט עם פרסומות. והשני הוא: המשך לגלוש ןלגזול. האם יש בדבריהם ממש. האם אני מחויב לגלוש עם פרסומות ואם לא אני גוזל. בתודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מבחינתם הגלישה עם פרסומת זה התשלום שלך כדי להיכנס לאתר.

לא אקבע שזהו גזל מדאורייתא, לשם כך צריך תנאים מוגדרים. אבל אבק גזל וודאי יש כאן.

אני לא רואה הבדל בין אתר ברשת ובין אתר פיזי:

הם מעמידים אתר ומצפים שהתמורה עבורם תתבסס על כך שהם מקבלים תשלום מהמפרסמים.

אם אתה נהנה מהאתר ולא מאפשר להם להרוויח את התמורה עבורה הם הקימו את האתר, אולי אין כאן גזל אבל אבק גזל וודאי יש.