חוסם פרסומות - גזל באינטרנט?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/05/16 22:45 כה בניסן התשעו

שאלה

לאחרונה, מאפשר גוגל להוריד תוכנה החוסמת ממך לראות פרסומת. אתר דתי אחד שבאתי להכנס אליו, כתב שהוא מזהה שיש לי חוסם פרסומת. והיות שכך אם אני גולש באתר, זה גזל, כי הם חיים על פרסומות ולא מוכנים שתגלוש ללא ראית הפרסומות. יש להם שני לחצנים: האחד הוא המשך לגלישה עם פרסומות, והשני, המשך לגזול ולגלוש. מה דעת ההלכה. האם יש להם יכולת לחייב אותי לגלוש רק כשפרסומות ברקע?

תשובה

שלום רב

באופן פשוט האתר הוא הרכוש של בעליו. אם הבעלים לא מוכן שתכנס לאתר ותעשה בו שימוש אז בודאי שאסור עליך לעשות זאת. אמנם, אין כאן 'גזל' במובן הרגיל, מכיון שאתר הוא דבר 'וירטואלי' אבל הדעת נותנת שהדבר אסור.

ככלל, כדאי שתעמיד את עצמך במקום הבעלים - נניח והיה לך אתר שהאחזקה בו היתה מתאפשרת בזכות הפרסומות. כיצד היית מתיחס למי שנכנס כאשר הפרסומות חסומות בו?

טוביה
tsbias1@gmail.com