הלכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/05/16 19:00 כה בניסן התשעו

שאלה

שלום רב. מתעניינת בקשר לאחותי בת 32 שנישאה לבחור חרדי לפני 5 חודשים ופרודה כבר 4 מהם. כי התגלה שהבחור ללא יראת שמיים ושקרן לא קטן. עינת הסתנוורה מהעובדה שחרדי מעוניין בה והתחתנה עם גרוש 5.

לאחר שהכפיש אותה בבית הדין הבינה שאין טעם להמשיך לנסות והחלה את דרכה למצוא חיים חדשים. עד למתן הגט מכוון שהבחור משחק משחקים ולא מעוניין לשלם מה שביקשו ממנו בבית הדין וגם עיכוב בשל חודש ניסן.

האם יציאה למפגשי הכרות נחשב כבגידה ויחול עליה דיני אישה נואפת? ומה הם? בין אם חטאה בזרע לבטלה ובין אם לא.

אני רואה שעכשיו היא ככ מאושרת וקשה לי לעצור אותה לכן אני שואלת. וגם מבקשת אולי דרך נכונה להגיד לה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את מתארת חיים של אחותך. התפקיד שלך הוא להביא אותה להבין היטב שיש לה אחריות על החיים שלה. עליה לדעת שהיא תשלם את המחיר על שגיאות שהיא חלילה, עלולה לעשות.
המסקנה היא שאחותך צריכה לשאול רב ולא את.

ולשאלתך:
באופן הלכתי היא אשת איש. על כל המשתמע.
היא עלולה להסתבך בקשרים שיביאו אותה בהמשך לחטוא עם גברים.
הדרך היא לסיים פרק א' רק אחר כך להתחיל פרק ב'.