מנגל יעודי לפסח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/05/16 18:30 כה בניסן התשעו

שאלה

ברשותי מנגל (מצלה) נירוסטה על פחמים שאני משתמש בו אך ורק לפסח ואני צולה עליו בשר וירקות בלבד, כאשר אני מנקה אותו נשארים שאריות של פיח ושומן שרוף על הרשת והגוף.

1.האם אני יכול להשתמש במנגל הזה בפסח הבא? או מה אני צריך לעשות לשם כך?

2. ועד לאיזו רמה של ניקיון צריך להגיע ע"מ להשתמש בו בשנה הבאה, כרגע אני משפשף אותו עם חומרים חזקים מאוד ומסוכנים עד שהוא נקי ?

אין לי ידע ונדמה שאני קצת מגזים בגלל חוסר ידע, אני ספרדי אם זה משנה...

תשובה

שלום לך

אם המנגל הוא רק לפסח (ולא אפית עליו מצות אלא רק הנחת מצות אפויות או קמח מצה) - אתה יכול להשאיר אותו מלוכלך לפסח הבא.

בברכת ותזכה לשנים רבות נעימות וטובות.

דוד לוי
לשאלות נוספות ניתן להתקשר אלי הביתה 098987548