זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/05/16 15:40 כה בניסן התשעו

שאלה

היי, אני בן 14 חילוני. החלטתי שאני לוקח על עצמי כמה מצוות ומתחיל להתחזק. הייתה לי תקופה ארוכה מאוד שצלחתי בה ולא הוצאתי זרע לבטלה כ - חצי שנה. אך מתחילת פסח אני כול כמה ימים נופל, אני מנסה להעסיק את עצמי וכ'ו אבל בסופו של דבר יש לי 5 דקות פנויות ואני נופל כול כמה ימים. בדרך כלל התרגלתי כבר להצליח תקופה ארוכה ופתאום היצר הרע חוזר ומפיל אותי כול כמה ימים.

אשמח אם תוכל לייעץ מה לעשות.

תודה מראש.

תשובה

שלום צדיק.
קודם כל, כל הכבוד על ההתקדמות שלך ועל התוספות שאתה מקבל על עצמך. זה יקר מאוד בעיני ה'.
שנית, המלחמה שלך עצמה היא רצויה ואהובה מאוד לפני ה´.
חז"ל אומרים בצורה ברורה, שמי שאפילו רק מהרהר בתשובה, הוא נחשב לצדיק.
אין מה להתייאש כלל. כי אפילו אם חלילה אתה ממשיך ליפול, עצם הצער שלך על הנפילה, הבושה שלך על מה שקרה, והרצון הגדול שלך לצאת מזה, מעידים בצורה ברורה על מי אתה באמת, ואיזה יהלום יקר אתה.
אם היית באמת אדם שפל, המצב שלך לא היה מפריע לך.
למעשה, צריך קודם כל להקים גדרות שימנעו את האפשרות להיפגש עם התועבות - כלומר, לדאוג לסינון ברמה גבוהה במחשב, לדאוג שלא תהיה אפשרות לגלוש על אינטרנט של אחרים, לבטל את האינטרנט מהמכשיר הנייד, וכל מה שיכול להפיל.
מנגד, להוסיף קדושה. כלומר להוסיף בתפילות ובאמירת תהלים. ולמצוא את החלקים בתורה שמרוממים אותך. במיוחד אני ממליץ על הספרים - "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא. והחוברת "יוצר אור -על היצר והאור שבחיינו" של הרב ליאור לביא.
בנוסף, כדאי לפנות לארגונים -
´עצת נפש´ - 02-6541899. בשיחת טלפון (בלי להזדהות) הם יוכלו להכווין גם לגורם מקצועי אם יש צורך.
´חברים מקשיבים´ - http://www.makshivim.org.il/. יש הרבה חומר בעניין.
בהצלחה רבה
ואל תשכח לרגע שאתה בן יקר ואהוב לפני ה´