חמץ שנמכר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/05/16 23:52 כד בניסן התשעו

שאלה

אשמח להסבר לגבי אכילה אחרי פסח של חמץ אשר נמכר לגוי לפני פסח.

לפני פסח החמץ שברשותי עובר לרשותו של הגוי.

לאחר הפסח, איך אדע שהחמץ חזר לרשותי ומותר לי לצרוך אותו? האם זה לא יהיה גזל לאכול מן החמץ הזה כל עוד לא אדע בוודאות שהוא קבר לא ברשותו של אותו גוי?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
אם מכרת את החמץ דרך רב, החמץ עובר לרשותך לאחר סיום החג, ואין בעיה של גזל
כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן