קדיש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/16 11:48 כד בניסן התשעו

שאלה

שלום הרב יש לי שאלה

אני וחבר שלי חולקים מי צודק

הקדיש שאנחנו אומרים זה לשבח את בורא עולם ולא קדיש על הנפטר

עכשיו שהנפטר עולה מעלה מעלה מאמירת הקדיש

אני אומר הקדוש ברוך הוא עושה מידה כנגד מידה

כמו שאתה העלת אותי אני יעלה מי שיקר לך

וחבר שלי אומר זה הכרת הטוב

רציתי לשאול מי צודק ? או שיש תשובה אחרת?

והאם אפשר מקורות

תודה רבה הרב

תשובה

שלום וברכה

הבה נתחיל במה שמוסכם על כולם: קדיש היא תפילה המקדשת את שמו של הקב"ה בעולמו. מרכז הקדיש הוא האמירה: "יהא שמו הגדול מבורך לעולם ולעולמי עולמים".
הדיון הוא על הקשר שבין קידוש שמו של הקב"ה ובין הנפטר. אנו מאמינים כי בשל העובדה שזכרון הנפטר גורם לנו דווקא לקדש את שמו של הקב"ה, ולא (לדוגמה) להביע את מחאתנו או את תלונתנו לקב"ה, הדבר מעצים את זכרון הנפטר בפני הקב"ה, ובשל כך הוא זוכה להיות קרוב יותר לריבונו של עולם.

האם זה נראה לכם ?

כל טוב