הוספת שם שני

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/16 08:41 כד בניסן התשעו

שאלה

בעלי נקרא על שם הסבא "ראובן", אדם שחלה בגיל צעיר ונפתר בגיל צעיר .

בעלי לקה בדום לב בגיל 35, עבר ניתוח 5 מעקפים, מאז בכל מס' חודשים מתאשפז עם בעיות רפואיות.

אתמול בפעם הראשונה ראינו את הקבר של הסבא, על המצבה כתוב

"ראובן בן יצחק", בעלי ראובן ושם אביו יצחק.

כאילו אדם חי רואה את הכתוב על מצוותו.

האם צריך להוסיף שם שני לבעלי ראובן שיאריך ימים ברפואה שלמה ?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לבעלך רפואה שלמה, ושישלח לו ד' רפואה מן השמיים.
בדרך כלל נהוג כי מוסיפים שם רק כשמדובר במצב אנוש ביותר. אנו מאמינים בריבונו של עולם שלא חורץ את חייו של אדם לאור השם שלו, ולכן לא משנים שמות כדי להתמודד עם מציאויות קשות.

כל טוב, ושוב רפואה שלמה