לימודי יהדות באוניברסיטה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/04/16 18:05 כ בניסן התשעו

שאלה

שלום,

בתקופה האחרונה אני חושבת המון על ללמוד לתואר ביהדות באוניברסיטה. ואפילו להוציא תעודת הוראה אם באמת אחליט שאני רוצה לעבוד כמורה. הבעיה היא שהבנתי שלא כדאי ללמוד יהדות באוניברסיטה רגילה כי הלימודים ברמה נמוכה.. אני יודעת שיש מסלולים או מוסדות מסוימים שהם לדתיים אך הבעיה היא שאינני דתייה, ולכן ,אינני רואה את עצמי מתאימה לזה . אני מגדירה את עצמי לא כחילונית אלא מסורתית, אני מרגישה כבר מגיל ילדות שאני מאוד מחוברת לדת ומאז שקראתי את הספר בגן האמונה אני מרגישה שהאמונה שלי גדלה והשתנו אצלי המון תפיסות.

אני מרגישה שבאמת מעניין אותי ללמוד את זה מכל דבר אחר שאי פעם חשבתי ללמוד והיום כבר אותם תחומי עניין שפעם עניינו אותי כבר הרבה פחות מעניינים אותי .

אז.. האם כדאי לי ללמוד את זה באוניברסיטה רגילה?

אשמח לתשובה, תודה וחג שמח וכשר !!!

תשובה

שלום

הבעיה בלימודי יהדות באוני' היא לא רק שטחיות המידע, אלא בעיקר הקלקולים הכפרניים שלומדים שם מפי מרצים עם כיפה ובלי כיפה. זה אינו המקום ללמוד יהדות.
לכי למכון אורה בירושלים, שם מכירים התלבטויות מעין אלו, כולל נשים מסורתיות. הם ישמחו לסייע לך להגיע למקום טוב.

בהצלחה