כשרות - שייק פירות בחו״ל בפח

חדשות כיפה רבני כושרות 27/04/16 20:10 יט בניסן התשעו

שאלה

שלום רב ? האם שייק פירות או רק מיצים של פירות שסוחטים במקום בחו״ל צריך הכשר?

הן מבחינה בעיות של ערלה טבל טבילת כלים וכו׳ אבל בעיקר מצד כשרות בפסח? תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לכאורה נראה שבמידה ויש שם רק פיקות חיים (ולא מיובשים כגון תמרים) אז אין בעיה של פסח. ספק ערלת חו"ל מותר ואין תו"מ בפירות בחו"ל.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן