הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/04/16 19:13 יז בניסן התשעו

שאלה

שלום

לעתים יוצא לי לדבר עם השם או לבקש בקשות תוך כדי ביצוע פעולה כלשהי כאשר אני עושה משהו למשל בזמן אכילה, מקלחת וכדומה. למשל להגיד בעזרת ה' שכך וכך יהיה... תוך כדי עיסוק כלשהו כמו אכילה כי חשבתי על משהו באותו רגע, ורציתי לדעת אם זה קביל כי לעתים כשאני אומרת את זה אני לא שמה לב או מודעת שאמרתי את זה בזמן הזה...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את מדברת על תפילה.
יש מקום לתפילה תוך כדי פעולה כאשר התפילה היא על הפעולה עצמה.
אם רופא מטפל בחולה, יש מקום שתוך כדי כך הוא יתפלל ויבקש את ברכת ד' להצלחת פעולתו.
אם את מרגיעה ילד בוכה או פותרת בעיה קשה - יש בהחלט מקום לבקש סייעתא דשמייא.
אבל אין מקום לתפילות כשנמצאים באמבטיה או בשירותים.
צריך לדעת שתפילה זו פניה אל ד', מי שיש בו יראת שמים צריך להבין את משמעות המעמד ולכבד אותו.