ניסים בימינו?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/04/16 13:04 יז בניסן התשעו

שאלה

שלום

יש ספורים על כל מיני ניסים שהיו בהלויה של רבי שמעון בר יוחאי.

יש סיפורים על כאלה שבזמנם לא היתה קשת בעולם, וירד גשם.

למה בימינו אין כאלה דברים בכלל?

אין היום צדיקים ברמות האלה או שיש סיבה בגלל העם?

מחכה לתשובת הרב

תשובה

שלום

גם בימינו יש כאלה דברים.
יש מכתב של הגה"צ ר' אריה לוין, שבו הוא מעיד על הלוויה של בעל הלשם, סבו של הגרי"ש אלישיב, שהיה רבו וחבירו של מרן הרב זצ"ל בקבלה. הוא היה גדול הדור בסוד, בקבלת האר"י והגר"א.
ר´ אריה לוין העיד שמרן הרב הספיד בבכי, ואמר שאם הציבור היה ראוי היו רואים עמוד אור מעל המיטה. אך לאחר מכן, כשהציבור המשיכו בלוייה עד הקבר, הופיע לעיני הציבור עמוד אור גדול ממעל, כפי שאמר הרב, והיה לפלא.
זו עדות של אחד מגדולי הדור, והיא ודאית.
מה שאין הדבר שכיח, הוא בגלל שאנו לא ראויים לזה, וגם התמעטו החכמים המגיעים לנקיות רוח כזו שגופם גורם לכאלה דברים.
בנוסף, עיקר השראת שכינה בימינו היא בבירור הזהות בבחירה, ולכן התמעטו הניסים המנגדים את הטבע ונתרבו הניסים שבתוך הטבע, כגון מלחמת ששת הימים, כך שהמאמינים רואים בזה יד ד´, ומי שאינו זוכה לא רואה דבר.

כל טוב