ברית מילה- דחוף

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/04/16 00:59 יז בניסן התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב וחג שמח.

רעייתי שתחיה ילדה את בננו ה-3 ביום חמישי האחרון לפני ערב החג.

לצערנו הלידה היתה קשה מאוד ובננו נולד ללא נשימה ודופק, רצה הש"י ומהר מאוד התאושש בננו בעזרתם של המלאכים בלבן.

לבן ולאם שלום.

זאת ועוד, כתוצאה מהלידה הקשה ולה הבן הבן בצהבת ומשכך לא נוכל לקיםם את הברית במועדה ביום חמישי הקרוב, ערב חג שני.

שאלותיי אם כך הינן:

1. האם נוכח האירועים יש תפילה\ברכה או תוספת שעלי לומר במהלך הברית על מנת להודות לנס שלנו?

2. מכיוון שמועד הברית נדחה, מתי עלינו לבצע את הטקס (כמובן לאחר החלמתו המלאה של הבן ובאישור רופא)? האם סמוך ככל הניתן למועד המקורי, או שמא ניתן להמתין עוד מס' ימים על מנת שיתחזק יותר?

3. האם את סעודת המצווה וקריאת הזוהר, יש לבצע ערב קודם למועד הברית או ביום רביעי, המועד המקורי?

4. האם בנוסף לשמו של הבן ניתן להוסיף את השם של אבי, יוסף ואת השם חי, כעדות לנס שלנו?

5. מכיוון שאבי יהיה הסנדק אי"ה והוא מקפיד לטבול לפני, האם רצוי שגם אני אטבול ואם כן, האם אני יכול לעשות זאת בים?

6.אלו ברכות /תפילות/מזמורים ניתן לומר בטקס כדי להודות על הנס שלנו ועל העובדה כי ה' הציל את רעייתי ובני?

אודה לך עך תשובה מפורטת ומהירה בהתייחסות לכלל השאלות

ערן

תשובה

שלום

ברוך השם שלבן ולאם שלום.

א. תקרא ברבים נשמת כל חי, אך ללא חתימה של ישתבח בסוף. לאחר מכן תאמר בלשונך שאתה ואשתך מודים לד' שלא עזב אתכם בשעת הלידה.לאחר מכן, תעשו את הברית.

ב. גם במקרה של ברית דחויה, אין לדחות יותר ממה שהרופאים הורו. ברגע שאפשר רפואית, יש למול. אך לא בשבת.

ג. ערב לפני הברית

ד. מותר, לאחר בקשת רשות מאביך

ה. אין חובה. אפשר בים במקרה זה.

מזל טוב