אני רוצה לעשות קעקוע עם משמעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/04/16 17:16 טז בניסן התשעו

שאלה

שלום אני רוצה לעשות קעקוע עם משמעות שממש חשובה לי אבל אני יודעת שאסור לפי ההלכה לעשות קעקועים אבל אני לא מבינה למה.

היום אפשר להוריד קעקוע בליזר והקעקוע גם דוהה עם השנים תלוי במיקום שלו אז אולי ההלכה שכתבו פעם לא כל כך תקפה להיום?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

במקום לעצב את התורה על פי האופנה שלנו, עדיף לעצב את הטעם שלנו על פי התורה.
התורה באה לקחת אותנו למקומות היותר גבוהים ויותר רוחניים, המקומות שקשה לנו להגיע אליהם בעצמנו אבל הם הנכונים לנו באמת.
המקום הרוחני נשמתי הוא יותר נכון לאדם, אלא שהוא מאתגר ותובעני, צריך הרבה מוטיבציה כדי להתקדם אליו.

תפקחי עיניים ותראי במה אנשים עסוקים. לכי לקניון ותיספרי באיזה תחומים יש הכי הרבה מכירות: מזון ומותגים.
אנשים עסוקים בגוף.
להכניס לגוף: לאכול, ולא כי רעבים, אלא כדי למלא את תאוות האכילה - אוכל אסייתי, מזרחי, צרפתי...
להחצין את הגוף: בגדים ונעליים (הכי חשוב שיהיה מותג!) תסרוקת.
בתוך ההחצנה הזאת פורחים הקעקוע והפירסניג - זו החיצוניות של הגוף עצמו (מעבר לבגדים...).

אם את רוצה משמעות אמתית לחיים שלך, תשאירי את הגוף בריא וחזק ואת המשאבים שלך תשקיעי ברוח. זו הדרכת התורה:
בימי החול אוכלים בצניעות, לשובע בלבד.
רק בשבתות וחגים - לכבוד שמחת הימים החגיגיים, אוכלים לתיאבון. בכל מקרה חשוב לאכול בריא ולא להפריז.
לובשים בגדים נקיים ונאים. מסתרקים ומתקשטים בצניעות ובטעם טוב.

עקר המשאבים מופנים אל המשמעות הרוחנית: אמונה, למידה, אהבה, תפילה, רגישות, נתינה, הקשבה, ענווה, מחשבה, יצירה, זהירות, שאיפה, שמחה.
אלו מקורות האושר האמיתי. תנסי ותווכחי.
בהצלחה!