רצועות הפכות בתפילין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/04/16 15:04 יג בניסן התשעו

שאלה

בס"ד

חבר שלי הניח תפילין וכהוריד שם לב שרצועות התפילין של ראש הפוכות... הוא יודע שהוא לא יצא ידי חובה הנחת תפילין אז הוא יכול להניח בלי לומר קריאת שמע? כלומר רק לברך עךהתפילין להניח אותם ואז להוריד ישר בלי להתפלל..

מה הדין בכך? צריך לחזור להניח עם קריאת שמע או שלא ?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם הרצועות שמקיפות את הראש היו הפכות יש להניח שוב ולברך מפני שלא יצאת ידי חובה בהנחת התפילין.

כדאי לך לעיין בקיצור שולחן ערוך סימן י ששם כתב "

[יזהר שיהיו הרצועות בצד השחור לחוץ, ואם אירע לו שנהפכה הרצועה שסביב ראשו או סביב זרועו בצד הלבן לחוץ, יתענה או יפדה בצדקה, וכן אם נפלו לו התפילין לארץ בלא נרתיקן, יש לו גם כן להתענות, אבל אם נפלו בנרתיקן אינו צריך להתענות, אלא יתן איזה דבר לצדקה."]

והעיר על כל הרב מרדכי אליהו זצ"ל בשם הבן איח חי שיש כאלה שנהגו לצבוע את 2 צידי הרצועות בשחור שאם יארע להם שזה יתהפך אז הם יהיו פטורים מהתענית.

ועל כן כדאי לך או להתענות או לפדות את התענית בצדקה.והטוב ביותר שממקרה תחזור שוב על הלכות הנחת תפילין. וזה התיקון הטוב ביותר.

דע לך שאין קשר בין הנחת התפילין לתפילה. זמן הנחת התפילין הוא במשך כל היום ולא קשור לתפילה . אך נהגו להניח את התפילין בתפילת הבוקר דווקא ולקרוא עם תפילין קריאת שמע. ובמקרה שלך אין צורך להתפלל שוב.

חזק ואמץ!!

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.