האם לברך שוב ברכת התורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/04/16 14:46 יג בניסן התשעו

שאלה

רציתי לשאול בשבת בתפילת מנחה בבית הכנסת הכהן ברך את הברכה הראשונה והתחיל לקרוא בתורה אך בטעות הספר היה על תחילת הפרשת הבאה ולאר שהוא קרא פסוק אחד והעירו לו התחילו לגלול את הספר אחורה עד מקום הנכון.

האם הכהן צריך לברך שוב את הברכה הראשונה?

תשובה

ב"ה

שלום.

נפסקה ההלכה בשו"ע אורח חיים הלכות קריאת ספר תורה סימן קמ סעיף ג
[ העולה לקרות בתורה והראו לו מקום שצריך לקרות, וברך על התורה והתחיל לקרותאו לא התחיל, והזכירוהו שפרשה אחרת צריך לקרות וגלל הספר תורה למקום שצריך לקרות בו, י"א שאינו צריך לחזור ולברך, וי"א שצריך. ]

וכיוון שמדובר כאן במחלוקת האם לברך שוב או לא אזי [ספק ברכות להקל] ואסור לו לברך שוב את הברכה למרות שגללו את הספר למקום אחר.

ההלכה מחמירה מאוד בדיני ברכות שלא להוציא שם שמים לבטלה וזה איסור שהוא איסור דאורייתא .ולכן בכל מקום יש מחלוקת לגבי הברכה נוקטים בשיטת הסב"ל ולא מברכים.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.