מיניות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/04/16 20:02 יא בניסן התשעו

שאלה

שלום הרב,אני חייבת עזרה דחוף!! החברה הכי טובה שלי ספרה לי שהיא התנשקה עם *מישהי* ומאז בטוחה שהיא לסבית ואני מנסה לשכנע אותה שלא-אני כל הזמן מסבירה לה שהיא לא כי יש מישהו שהיא מאוהבת בו,היה לה גם קטע עם מישהו אבל היא ספרה לי שלאחרונה פשוט הי "שמה לב יותר" לבנות,יותר בוחנת אותם.

אני ניסיתי להסביר לה שזה פשוט בגלל שהיא מודעת לדבר מסוים אז זה פתאום ניראה לה בולט בשטח,אני מנסה לתת לה הסברים שהיא מסכימה איתם אבל היא עדיין תקועה בזה שהיא חושבת שהיא נמשכת לבנות,והיא בטוחה שכל החייים ששלה הולכים ללהרס והיא לא תתחתן לא יהיו לה ילדים.

זה פשוט הורג אותי לראות שכל כך כואב לה וגם שהיא מכניסה לעצמה רעיונות לראש!!

אני חייבת להוציא אותה מזה,בבקשה אני חייבת עצה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ודאי אם היו או יש לה אהבות לגברים זו הוכחה ברורה שהיא יכולה להיות מאושרת בחיי נישואים ומשפחה.
גם אם יש לה תשומת לב לבנות, הדבר נמצא בשליטתה, היא יכולה לכוון את עצמה לבנים או לבנות.
יש לאדם בחירה חופשית.
אני מכיר אישית גבר שהיתה לו נטיה הפוכה והוא בחר לחיות חיים רגילים. הוא התחתן, הוליד ילדים ויש לו משפחה מאושרת כבר 35 שנים.
הנטיות הללו הם לא גזרת שמים, הם בחירה של האדם. היא יכולה להחליט שהיא רוצה להתחתן ולהקים משפחה ובכך להשיג את אושרה בחיים.

ההתנהגות של החברה שלך מעידה על פחדים שיש לה. אני משער שלפני הפחד הזה היו לה פחדים אחרים מסוגים אחרים. אם כך, עליה לדעת שגם כשהפחד הזה יחלוף - יתעוררו פחדים אחרים.
במציאות כזאת צריך טיפול שורשי - לזהות את שורש הפחדים, להגיע אליו ולשנות אותו. לשם כך צריך טיפול פסיכולוגי אמיץ וארוך.