תפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/04/16 13:42 יא בניסן התשעו

שאלה

לרב שלוםאני מתפלל מדי פעם בשטיבל בחסידות ויש לי שאלה:האם מותר לי להתפלל לפי המבטא שלהם שהוא מבטא חסידי? לדוגמה:בעניית אמן וברוך הוא וברוך..., או נגיד שאיחרתי ואני מחכה שהחזן יגמור ומתחיל איתו האם מותר לי לעשות עם המבטא שלו?תודה רבה וסליחה על השאלה הארוכה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אסור לך לשנות מבטא (אלא אם כן אתה מתקשה להתפלל בלי לאמץ את המבטא של החזן).
אמר שלמה ע״ה: ואל תטוש תורת אמך, דת אומתך אל תעזוב. ובקבלות הגאונים ראשי ישיבות נזכרו מנהגים כמו אלה בהנהגותיהם בסיפוריהם ולא יתבזה דבר ממה שעשו הקדמונים... לכן חייב כל אדם לשמר את מנהג העדה שלו: בדיבור ובמעשה.
אתה תנהג לקרוא לפי ההיגוי של אביך ואת ההיגוי הזה תלמד את בנך.