בישולי גויים

חדשות כיפה רבני כושרות 19/04/16 11:26 יא בניסן התשעו

שאלה

שלום וברכה

לגבי בישולי גויים לדעת הספרדים, האם הכלים טרפים בגלל שבישלו בהם לדעת הרמ"א?

אני מבקש תמיד מהעובד היהודי שהוא יבשל לי ולא הגוי, האם בכל זאת זה בעיה ?

תודה רבה

תשובה

שו"ע יור"ד סקי"ג
סעיף טז
כלים שבשל בהם העובד כוכבים לפנינו דברים שיש בהם משום בישולי עובדי כוכבים, צריכים הכשר. ויש אומרים שאינם צריכים. ואף לדברי המצריכים הכשר, אם הוא כלי חרס מגעילו שלש פעמים, ודיו, מפני שאין לאיסור זה עיקר מדאורייתא. הגה: עובד כוכבים שבשל לחולה בשבת, מותר למוצאי שבת, אפילו לבריא, ואין בו משום בשולי עובדי כוכבים, דכל כה"ג היכרא איכא. (ב"י בשם הר"ן שכ"כ משם הרא"ה).

לכאורה נראה שזה לא מועיל.