מדוע קמח לא אפוי חמץ?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/04/16 07:52 יא בניסן התשעו

שאלה

שלום

שאלתי היא מדוע קמח באריזתו שעדיין לא החמיץ הוא חמץ שאסור במאכל

תודה

תשובה

שלום
קמח הוא לא חמץ. כידוע מצות מכינים מקמח.
אבל מכיון שבתהליך הפקתו מתיזים על החיטה מים, יש בזה חשש מסוים של חמץ, ולכן צריך לכלול אותו במכירת חמץ (שלא כמו חמץ ממש, שנוהגים לבער, אם אין הפסד גדול). ואם לא מוכר, אז לבער. לעומת זאת, קמח למצות, שמור שלא יגיע לשום חשש חימוץ.
ובכל מקרה, גם אם מדובר בקמח שאין בו שום חשש חימוץ, לא מציאותי להכין ממנו מאכל בלי חשש חמץ (חוץ מאפיית מצות שנעשית בהשגחה מדוקדקת).
פסח כשר ושמח