בעית ממון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/04/16 21:45 י בניסן התשעו

שאלה

שלום רב לכבוד הרב !

היי אני בת שירות ובזמן האחרון קורים לי

המון מקרים של גניבות כסף גם מהארנק וגם בעקיפין בעת קניה ומכירה , נזק של חפץ ובסך הכל הפסד של אלפי שקלים.. יש דרך לצאת מהברוך ? יש סגולה או סימן שיהיה טוב בסוף ?

תשובה

שלום
קודם כל, צריך להישמר. גם ביחס לארנק, וגם בקניות שלא תהיינה טעויות.
כמו במקרים אחרים, אם אדם חש שמשהו קורה ואולי מנסים לאותת לו משהו, יאחוז בסגולה המקובלת ביותר - תשובה ותפילה וצדקה.
וכשהוא מחפש במה לתקן, אולי גם ימצא משהו שקשור, כמו למשל מעשר כספים. (אך לא בהכרח שצריך למצוא דווקא משהו שנראה קשור).
ולפעמים משהו כזה שקורה לנו, כמו בעוד סוגים של ייסורים, זה בא לכפר על משהו, ובעצם טמון בזה טובה גדולה, שלולא זה, היה קורה משהו כואב הרבה יותר. ולכן יקבל עליו את הדין באהבה.
וה' ימלא חסרונך במהרה